Maitake

Maitake

Grifola frondosa, Tanzender Pilz

Primjena

  • Jačanje imunog sistema
  • Preventiva i komplementarno liječenje kod raka dojke, jetre, žlijezda za varenje i prostate
  • Zaštita jetre
  • Regulacija nivoa šećera u krvi kod dijabetesa
  • Propratna terapija za bolju podnošljivost kemoterapije i zračenja
  • Podrška koštanom sistemu kod osteoporoze
  • Regulacija krvnog pritiska i tjelesne težine
  • Aritmija srca
  • Arterioskleroza
  • Bolesti srčanih krvnih sudova
  • Cirkulacija
  • Infarkt / Preventiva
  • Koža
  • Leukemija
  • Probava
  • Rane
  • Upale svih vrsta
  • Visok pritisak / Regulacija pritiska
  • Dijabetes
  • Dojke
  • Gojaznost
  • Hepatitis
  • Jajnici
  • Jetra
  • Pluća
  • Posljedice hemoterapije
  • Prostata
  • Rak (uopšteno)
  • Slab imunitet / HIV / AIDS
  • Stimulacija imuniteta / Infekcije
  • Tumori
  • Želudac
Naučna istraživanja
Maitake

Porijeklo

Istočna Azija, Evropa, Sjeverna Amerika, danas se uzgaja u mnogim zemljama.

Historija

Po legendama su sakupljači u Japanu izvodili “plesove sreće” kada bi našli Maitake. Zbog ljekovitog dejstva ova gljiva je smatrana vrlo dragocjenom, a pošto se tek 80-tih godina 20-og vijeka počelo sa uzgajanjem, do tada je sve zavisilo od sakupljačke sreće po šumama. Maitake se nije primjenjivala samo u zdravstvene svrhe, već i kao aromatični dodatak mnogim jelima. Smatra se najomiljenijom gljivom za jelo.
Maitake smanjuje nagomilavanje masti u tkivu i na taj način pomaže smanjenju tjelesne težine. Takođe deluje anti-dijabetski i blago smanjuje krvni pritisak, tako da je važan pomagač u borbi protiv metaboličkog sindroma.
Bojnička 44 - Sarajevo
(+387) 33 76 09 01